снимка pixabayОбщините Болярово и Елхово инициираха подписка срещу златодобива на своя

...
снимка pixabayОбщините Болярово и Елхово инициираха подписка срещу златодобива на своя
Коментари Харесай

Болярово и Елхово с подписка срещу проект за добив на злато

снимка pixabay

Общините Болярово и Елхово предизвикаха подписка против златодобива на своя територия, съобщава БНР.

Жителите на Болярово са срещу устройствените проекти, определящи територии за рандеман и преправка на железни потребни изкопаеми.

Инициативата беше учредена, откакто жителите на общината схванаха от медиите през юли тази година, че още от 2014 година страната е издала позволение за изследване на злато в землищата на селата Воден, Горска поляна, Иглика, Крайново, Малко Шарково, Ситово и Шарково в община Болярово, както и в селата Вълча поляна, Голям Дервент и Лалково в община Елхово. Наскоро пък една австралийска и една канадска компания са оповестили поотделно, че получават правата върху находището.

Онлайн подписката на притежателите на парцели в община Болярово беше разширена и към община Елхово по искане на хората, които живеят там.

Исканията остават същите - преустановяване на всевъзможни капиталови планове за рандеман и преправка на железни потребни изкопаеми на територията на общините Болярово и Елхово.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР